Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea

AutentificareÎnregistrează-te
Acasă » Presă » MOVE WICK
A+ R A-
16-09-2015

În săptămâna 21-27 septembrie 2015 se va desfăşura "MOV WICK", un conglomerat de activităţi cu caracter sportiv,eveniment organizat pe plan local de către Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, Federaţia Română Sportul pentru Toţi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea .

Acest tip de acţiune a plecat de la ideea de a stimula populaţia să facă mişcare, astfel că Asociaţia Internaţională de Cultură şi Sport (ISCA) cu sediul în Copenhaga – Danemarca a hotărât să ajute Europa în acest sens. Mişcarea înseamnă sănătate, dar din păcate, din motive mai mult sau mai puţin obiective, asistăm la un fenomen care era greu de imaginat în urmă cu mai mulţi ani. Copiii şi tinerii din zilele noastre preferă activităţile statice, în defavoarea activităţii în aer liber, fapt care duce la efecte secundare drastice pentru sănătate pe termen lung.
Conform datelor afişate pe site-ul asociaţiei mai sus menţionate, Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirmă că 26% dintre adulţii europeni sunt deficitari la mişcare, acesta fiind al patrulea factor de risc în ceea ce priveşte sănătatea precară, fapt care duce la o împovărare a bugetelor alocate sănătăţii.
În acest an ISCA derulează ce-a de-a IV – ediţie a acestui eveniment la nivel european, iar în România se derulează ce-a de-a doua ediţie. La nivel naţional, acţiunea se va desfăşura în judeţele Vâlcea, Cluj, Neamţ, Iaşi, Mureş şi Municipiul Bucureşti.
La Râmnicu Vâlcea activităţile vor fi următoarele:
- Cupa Adolescentului la Fotbal;
- Şah şi table la Clubul "AMA";
- Concurs ciclist la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân;
- Fotbal – tenis – Arenele Traian;
- Streetball – Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab.
Sperăm ca populaţia vâlceană şi mai ales tinerii şi copiii vâlceni să raspundă pozitiv şi să participe la aceste acţiuni cu caracter sportiv, având în vedere că în luna iulie la Helsinki au participat 21.000 de persoane din 50 de ţări diferite.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Ultima modificare Luni, 21 Septembrie 2015 11:08

Comenteaza!

Asigurați-vă că ați introdus informatiile minime marcate cu (*).

sus

Autentificare

Înregistrează-te

*
*
*
*
*

* Câmpul este necesar