Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea

AutentificareÎnregistrează-te
Acasă » Compartimente » Sport » Baze Sportive
A+ R A-
Baze sportive
Baze sportive

Baze sportive (44)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Începând cu toamna anului 2011, DJST Vâlcea poate spune că a reușit să ofere condiții bune și în ceea ce privește vestiarele și grupurile sanitare ale acestora. Atunci când s-a executat extinderea spațiilor existente, s-a avut în vedere și modernizarea lor, fiind necesar să fie înlocuite dușurile, chiuvetele, grupurile sanitare, iar în vestiare s-au achiziționat pe lângă mobilierul necesar și mese moderne pentru masaj.

Pe lângă toate acestea, sauna își aduce aportul pentru buna pregătire a sportivilor care se antrenează în incinta bazei sportive.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Vineri, 20 Aprilie 2012 14:43
Publicat in Baze sportive
Scris de Irinel Poenaru
Citeşte mai mult... 0

Având în vedere performanța deosebită pe care a obținut-o Clubul Sportiv Oltchim, dar și numărul de evenimentele sportive importante care se desfășoară în Sala Polivalentă, DJST Vâlcea a luat decizia de a moderniza sistemul de sonorizare.

Subliniem faptul că am intenționat să suplimentăm rețeaua existentă, astfel ca s-au achiziționat în acest scop un număr de 14 boxe de amplificare sunet- actualemente totalizând 28 de bucăți, 1 mixer audio, 1 compresor de dinamică, 4 microfoane (2 cu fir și două fără fir) și un sistem pentru efecte lumini, toate acestea fiind necesare pentru a se putea desfășura inclusiv momentele cultural-artistice, într-o manieră profesionistă.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Vineri, 20 Aprilie 2012 14:32
Publicat in Baze sportive
Scris de Irinel Poenaru
Citeşte mai mult... 0

Odată cu modernizarea Sălii Sporturilor Traian, s-au efectuat și unele extinderi la spațiile existente, obținându-se astfel săli anexe pentru antrenament, unde iși desfășoara activitatea sportivii și sportivele de la Clubul Sportiv Oltchim Râmnicu Vâlcea și de la Clubul Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea.

În aceste spații se regăsesc cele doua săli de forță, precum și sălile de antrenament pentru secțiile : karate, scrimă, lupte și judo.

Pe lângă faptul că prin renovarea sălii Traian s-a reușit obținerea de spații de antrenament, a fost posibilă și extinderea corpului de cladire, unde funcționează C.S. Chimia Râmnicu Vâlcea, fapt pentru care, activitatea personalului angajat a fost îmbunătățită.

Baza sportivă mai deține pe lângă aceste spații și o sală de evenimente și conferințe (Sala V.I.P.), locație unde de-a lungul timpului, cluburile și asociațiile sportive existente la nivelul județului nostru, au putut să-și desfășoare întâlnirile și evenimentele mai importante.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Vineri, 20 Aprilie 2012 13:58
Publicat in Baze sportive
Scris de Irinel Poenaru
Citeşte mai mult... 0

Construcția clădirii care avea să poarte numele de "Sala Sporturilor Traian", a demarat în anul 1975, finalizarea ei producându-se în iunie 1980, devenind astfel cea mai mare sală de sport din Județul Vâlcea. A fost gândită ca o sală unde majoritatea sporturilor să-și poată susține competițiile, inițial având o capacitate de 2000 locuri, iar din anul 2011 peste 3000.

Având în vedere performanțele obținute de-a lungul timpului de Clubul Sportiv Oltchim Râmnicu Vâlcea, Sala Sporturilor „Traian" a fost una din cele 2 săli de sport în care a avut loc ediția Campionatului European de Handbal Feminin, din anul 2000. Analizând performanța, s-a decis ca Sala „Traian", să intre în renovare totală, după ce în anul 2010, aici se juca semifinala Ligii Campionilor. Practic acesta a fost transformată într-o sală de sport modernă, drept pentru care antrenamentele și partidele oficiale să se poată desfășura la standarde europene.

De-a lungul timpului, impunătoarea clădire, a găzduit importante evenimente sportive și culturale, dintre care amintim:

•Turneul Național de Box – Mănușa Carpaților – anul 1980;

•Campionatul European de Baschet – anul 1980;

•Campionatul Național de Baschet – divizia A și B – între anii 1980 și 1990;

•Finala Campionatului Național de Handbal (m+f) – între anii 1980 - 2012;

•Campionatului Internațional de Gimnastică Ritmică și Sportivă (m+f), unde a participat și gimnasta de renume mondial Nadia Comăneci – anii 1982 și 1983;

•Finala Campionatului Național de Tenis de Masă Copii, Juniori și Seniori – anii 1982, 1984 și 1985;

•Campionatul Balcanic de Volei – anul 1987;

•Finala Campionatului Național de Scrimă – anul 1995;

•Finala Cupei Romaniei la Handbal Feminin – 1983-2010

•Cupe Europene Handbal Feminin:

- Cupa I.H.F. – 1984

- Cupa Cupelor – 1987 - 1989

- Cupa Cupelor - 2002

- Finala Supercupa Europei - 2002

- Semifinala Ligii Campionilor – 2009

- Finala Ligii Campionilor - 2010

•Cenaclul Flacăra, care a strâns în sală peste 5.000 de spectatori, în prezența celui care pe bună dreptate a creat acest tip de manifestație, prilej cu care nume sonore ale muzicii românești au fost descoperite și popularizate;

•Festivale de muzică populară, muzică folk, muzică pop, muzică rock, etc.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Vineri, 20 Aprilie 2012 10:25
Publicat in Baze sportive
Scris de Irinel Poenaru
Citeşte mai mult... 0

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, a montat o centrală  cu sistem de detecţie şi semnalizare a incendiului în Sala Sporturilor Traian, care să permită înlocuirea centralei vechi 3GS fără a schimba însă elementele de detecție.

Unitatea centrală permite conectarea unei game cât mai largi de detectoare, butoane manuale de semnalizare şi unităţi de evaluare.

Fiecare dispozitiv din sistemul de avertizare incendiu are o zonă proprie, aceasta creând posibilitatea identificării individuale a detectorului intrat în alarmă. Semnalizarea locală se face prin intermediul unui LED de semnalizare pe detector.

De asemenea raportarea informaţiei se va afișa în text pe display-ul centralei, precum și pe un panou de semnalizare optică. Semnalizările se vor face opto-acustic.

Operarea se face cu ajutorul unui cod de operare sau prin intermediul unei chei de operare.

Centrala are în componență memorie de evenimente, care înregistrează toate evenimentele detectate şi toate acţiunile executate de operator, pentru a se putea verifica funcţionarea sistemului şi dacă acţiunile au fost corespunzătoare. Sursa de alimentare trebuie este integrată în centrală pentru situaţiile în care tensiunea de la reţeaua furnizorului este indisponibilă.

În sala de joc sunt montate bariere de fum pentru detecție de incendiu în fază incipientă.

Antreprenorul de instalaţii electrice de curenţi slabi a respecta toate normativele, prescripţiile tehnice, standardele de specialitate și normele locale specifice lucrării. Așadar, lucrările care s-au executat, precum şi materialele utilizate la realizarea instalaţiilor de detecție și prevenție a incendiilor, au fost de cea mai bună calitate, astfel încât acestea pot să asigure performanţele scontate, necesare bunei funcţionări a instalaţiilor electrice de curenţi slabi ale clădirii.

Ca toate acestea să fie posibile, s-au verificat spaţiile necesare instalaţiilor electrice de curenţi slabi, astfel încât să se asigure posibilitatea montării materialelor şi echipamentelor prevăzute pentru a fi montate în spaţiile respective.

Execuţia lucrărilor s-a facut în conformitate cu normativele, regulamentele şi standardele româneşti, în conformitate cu Legea 10/1995 – privind calitatea în construcţii.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Joi, 19 Aprilie 2012 14:21
Publicat in Baze sportive
Scris de Irinel Poenaru
Citeşte mai mult... 0

În vara anului 2011, Direcția Județeană de Sport și Tineret Vâlcea, a trecut la modernizarea Sălii Sporturilor Train, drept pentru care s-au impus anumite modificări în ceea ce privește spațiile existente. Lucrul acesta a dus la necesitatea extinderii rețelei interne de telefonie fixă, impunându-se modernizarea celei existente. Cu această ocazie s-a avut în vedere achiziționarea unei centrale telefonice noi și modernizarea rețelei de internet. În fapt nu s-a facut altceva, decât să se aducă la parametrii operaționali, sistemul de voce-date necesar bunei funcționări a instituției în cauză.

Lucrările executate, precum şi materialele utilizate la realizarea instalaţiilor au fost de de cea mai bună calitate, astfel încât acestea să asigure performanţele necesare bunei funcţionări a instalaţiilor clădirii.

Execuţia lucrărilor s-a făcut în conformitate cu normativele, regulamentele şi standardele româneşti, în mod particular supunându-se Legii 10/1995 – Privind calitatea în construcţii.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Miercuri, 11 Aprilie 2012 14:31
Publicat in Baze sportive
Scris de Irinel Poenaru
Citeşte mai mult... 0

Având în vedere faptul că în incinta Salii Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, se desfășoară și competiții cu grad de risc ridicat, necesitatea dotării acestui edificiu cu sistem de supraveghere video, a devenit obligatorie, astfel că odată cu alte dotări și modernizări survenite, s-a achiziționat și un sistem de supraveghere video performant, atât pentru exterior, cât și pentru interior .

Camerele de supraveghere montate în exterior , în partea de sus a celor 4 colțuri ale clădirii Sălii Sporturilor, acoperă complet parcările, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte fiind dotate cu luminator.

Camerele de supraveghere montate în interior, la parter și la etaj, sunt orientate spre căile de acces în incinta Sălii Sporturilor Traian și pe căile de acces în sala de competitii. De asemenea, sunt montate câte două camere deasupra tribunelor laterale și ele vor supraveghea și înregistra spectatorii din tribune.

S-a mai achiziționat și un Digital Video Recorder, pentru vizualizarea și stocarea datelor transmise de către camerele de exterior și de interior , dar și o sursă de tensiune stabilizată de 2000 VA, pentru alimentarea Sistemului TVCI , în cazul căderilor de tensiune cu power management .

Prin achiziționarea unui astfel de sistem s-au îndeplinit cerințele exprimate prin Legea 10/2012, art.10, lit.h, cu modificarea si completarea Legii nr.4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cerințe exprimate astfel :

„să asigure înregistrarea şi supravegherea video a comportamentului participanţilor în arena sportivă şi în zona punctelor de acces, pe timpul afluirii şi defluirii acestora, precum şi pe timpul desfăşurării jocului sportiv, printr-un sistem propriu, conectat în punctul de comandă şi deservit de către un tehnician, sub îndrumarea unui reprezentant al forţelor de ordine"

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Miercuri, 11 Aprilie 2012 14:10
Publicat in Baze sportive
Scris de Irinel Poenaru
Citeşte mai mult... 0

Sală Sport

Adresa: Rm. Vâlcea, Str. Nichita Stănescu, Nr. 1

Descriere: Sală pentru orele de educaţie fizică în suprafață de 647,16 m.p.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Miercuri, 08 Februarie 2012 09:51
Publicat in Baze sportive
Scris de Irinel Poenaru
Citeşte mai mult... 0

Sală Sport

Adresă: Rm. Vâlcea, Str. Mărăşeşti, Nr. 14

Descriere: Sală pentru orele de educaţie fizică în suprafață de 351,60 m.p. (împreună cu atelierul şcoală)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Miercuri, 08 Februarie 2012 09:47
Publicat in Baze sportive
Scris de Irinel Poenaru
Citeşte mai mult... 0

Teren Sport

Adresa: Rm. Vâlcea, Str. Feţeni

Descriere: Teren pentru orele de educaţie fizică în suprafață de 1.872 m.p.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Miercuri, 08 Februarie 2012 09:45
Publicat in Baze sportive
Scris de Irinel Poenaru
Citeşte mai mult... 0
25 Ian 2012
Actiuni sportive Februarie 2012

  1. Cupa Valcii Box 3-4.02.2012 Rm. Valcea C,J, Cd. Interjud 2. Serbarile Zapezii Alunecari si jocuri 3-4.02.2012 Rm. Valcea 6-70 ani Interjud 3. Cupa Sperantelor Cros, tennis de masa, sah, sarit in lungime, tranta 3.02.2012 Rm. Valcea 10-15 ani Locala 4. Memorialul Cristian Boteanu Baschet 14.02.2011 Rm. Valcea 14-60 ani Judet 5. Cupa Tineret - Sperante Karate 18.02.2012 Rm....

Citește mai mult
26 Aug 2011
Atletism

Prof. Mihai Șoimu; Prof.Enescu Viorica; Prof. Tomoiagă Rodica; Prof.Despoiu Mihai; Prof.Popescu Angela; Prof.Mirea Marinela; Prof.Alexandrescu Lelioara; Prof.Cârstea Claudiu;

Citește mai mult
18 Aug 2011
Box

prof. Marius Baluta; Prof.Dobritoiu Nicolae; Prof. Trusca Constantin

Citește mai mult
18 Aug 2011
Karate

Prof. Dinu Paul; Prof.Constantin Danes; Prof.Catalin Vladut; Prof. Ionita Mihai; Prof. Dumbravescu Ionut;

Citește mai mult

sporttineret

Calendar Sportiv

Luna trecuta Decembrie 2021 Luna urmatoare
Lu Ma Mi Joi Vi Du
week 48 1 2 3 4 5
week 49 6 7 8 9 10 11 12
week 50 13 14 15 16 17 18 19
week 51 20 21 22 23 24 25 26
week 52 27 28 29 30 31

Autentificare

Înregistrează-te

*
*
*
*
*

* Câmpul este necesar