Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea

AutentificareÎnregistrează-te
Acasă » Presă » Comunicat de presă
A+ R A-
15-09-2014

Comunicat de presă

Acorda o nota articolului
(0 voturi)

La nivelul judeţului Vâlcea funcţionează în regim de tabără, Centrele de agrement Cozia, Căciulata şi Brădișor administrate de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Vâlcea. Cu o capacitate de câte 100 de locuri pe serie, Centrele de agrement au primit în perioada iulie –august peste 1100 de tineri.
Din centralizarea situaţiei rezervărilor rezultă că până la 1 septembrie cei mai mulţi tineri au optat pentru tabăra de la Cozia, unde şi-au asigurat sejururi 779 de tineri, la Căciulata 205, iar la Brădișor – 147. Au petrecut momente de neuitat în taberele DJST Vâlcea tineri din judeţe precum Constanţa, București, Dolj, Galaţi, Călărași, Giurgiu, Prahova, Botoşani, Bacău, Tulcea, Brăila.
De asemenea, DJST Vâlcea a trimis la mare, în cadrul taberelor sociale organizate de Ministerul Tineretului și Sportului, 77 de tineri cu probleme sociale și 23 cu handicap. Alte 12 persoane cu handicap au petrecut 6 zile subvenționate în cadrul aceluiași program în Centrul de agrement Cozia. Tot prin programele desfășurate de MTS, în cadrul Taberei Olimpicilor și Taberei Tinerelor Talente, 12 tineri din judeţul Vâlcea au petrecut sejururi la mare.
În vara acestui an, Tabăra Cozia a fost gazda primei ediții a Taberei Naționale "Descoperă, cunoaște, apreciază", organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea. Cu această ocazie, 50 de elevi din toată țara, timp de 6 zile, au participat la acțiuni specializate de educație non formală, de protejare a mediului și deprinderea tehnicilor de orientare și supraviețuire in natură, recunoașterea fenomenelor din mediul inconjurător, igienizare și reciclare.
Pentru a oferi tinerilor cele mai bune condiţii, centrele de agrement aflate în administrarea DJST Vâlcea au fost recent modernizate. Pe lângă Tabăra Cozia, și Tabăra Brădişor a beneficiat de modernizări la începutul acestui an. Au fost montate în toate cele trei Centre camere de supraveghere, precum și la Baza Turistică și Sala Sporturilor Traian, menite să asigure buna desfășurare a sejururilor, respectiv a activității. Menționez de asemenea, că taberele noastre sunt pregătite conform normelor impuse de Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, fiind asigurate pentru toate seriile de tabără inclusiv asistenţă medicală şi medicamente pentru situaţii medicale de urgenţă. Încercăm să oferim tinerilor o vacanţă de neuitat, pentru a reveni în aceste locuri minunate ale județului nostru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Ultima modificare Luni, 15 Septembrie 2014 11:56

Comenteaza!

Asigurați-vă că ați introdus informatiile minime marcate cu (*).

sus

Autentificare

Înregistrează-te

*
*
*
*
*

* Câmpul este necesar