Memorialul Constantin Teofilescu

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea în data de 03.11.2019 a fost partener în organizarea un eveniment sportiv care a devenit deja tradiție, Memorialul ”Constantin Teofilescu” Ediția a IX-a, la alergare pe șosea. Pentru ca lucrurile să meargă bine ne-am unit forțele cu Asociația Județeană de Atletism, Liceul Tehnologic ”Brătianu” – Drăgășani, Primăria Municipiului Drăgășani și numeroși sponsori.

Competiția s-a adresat atât amatorilor cât și profesioniștilor, astfel că atunci când s-a luat startul am putut vedea copii și tineri de la școlile din Municipiul Drăgășani, din comunele din împrejurimi, dar și din alte județe ale țării, alergând împreună pentru succes, cu toții fiind hotărâți să câștige.

A fost o competiție echitabilă pentru că s-a ținut cont de vârstă, astfel că fiecare participant a concurat la categoria la care s-a încadrat, la final sportivii fiind premiați în funcție de rezultat.

Organizarea a fost impecabilă, vremea a fost de partea concurenților, iar premiile au fost pe măsură, acestea constând în diplome, medalii, tricouri și bani pentru cei care au urcat pe podium. Fiecare participant atunci când a încheiat cursa a primit un tricou și o gustare, pentru a încuraja participarea și pe viitor.

Apreciem faptul că alături de organizatori, de când s-a dat startul și până când au fost premiați câștigătorii, a fost prezent domnul senator Bogdan Matei, Ministrul Tineretului și Sportului din România.

Mulțumim oamenilor de sport care s-au implicat în buna organizare și desfășurare a evenimentului sportiv, dar și Primăriei Municipiului Drăgășani care ne-a fost alături și cu această ocazie.

Unitate în diversitate!

Duminică 03.02.2019, in Sala V.I.P. a avut loc prima întâlnire din anului 2019 a Asociației ”Ridica-te și umblă!”, eveniment la care au luat parte aproximativ 25 de persoane, organizatori și oameni cu dizabilități.

De admirat modul de viață al celor care în ciuda infirmităților pe care le au își poartă cu demnitate povara, fără să se plângă sau să se înverșuneze. Ba din contra am văzut la ei seninătate, bucuria vieții, demnitate și un optimism care te face să te gîndești mai mult la viață și la valoarea ei.

Daniel Soare a expus câteva idei despre Antonio Stradivari care fabricat un număr impresionant de instrumente muzicale (aproximativ 1.100),  dintre acestea fiind cunoscute până în zilele noastre mai bine de 600, cel mai celebru instrument, fiind vioara ”Messeas”, dar care nu a fost niciodată folosită la cântat. Această vioară la ora actuală are o valoare de piață de estimată la aproximativ 20-30 milioane de euro.

A fost și istorie încărcată de spiritualitate, în prim plan fiind regele Solomon, pe care toată creștinătatea îl recunoaște ca fiind autorul Pildelor și al Proverbelor biblice.

Pentru că au fost prezenți și copii în sală, doamna Vega Marcu Laura, a recitat pentru ei poezia ”Cațelușul Șchiop” de Elena Farago, iar domnul Din Gheorghe a recitat pentru persoanele trecute de vârsta copilăriei. Nu a lipsit nici muzica clasica, de această parte ocupandu-se două micuțe eleve ale Școlii Populare de Arte Roberta Brânzan și Amedeea Unteșu.

Sub cupola Sălii Sporturilor ”Traian” se concurează permanent, dar am văzut că nu sunt  doar lupte pentru premii și titluri, care să recunoască valoarea sportivă. Am văzut luptători ai vieții de zi cu zi, iar asta nu poate decât să ne bucure și să ne dea un impuls.